Jäljestysleiri 7/2017

Jäljestysleiri 25.-27.7.2017: Luennoitsijana ja kouluttajana Karita Häkkinen, erikoisetsintäkoiria kouluttava ja ohjaava eläintenkouluttaja (AT)

Jäljestysluento ti 25.7.2017 klo 18:00-21:00

Luento pidetään Heiluvan Hännän tiloissa, Höyläämötie 18 C. Luennolle osallistutaan ilman koiria.

Tavoitteena tarkasti jäljestävä koira, joka pysyy jäljellä, löytää esineet ja etenee itsenäisesti?

Kolmen päivän jäljestysleirin aloittaa luento, joka on tarkoitettu kaikille jäljestyksestä kiinnostuneille ja sitä jo harrastaville. Luennolla käymme läpi etsintätarkkuuden rakentamista, jäljestystä erilaisilla pinnoilla ja koiran itsenäisen työskentelyn tukemista. Luennon sisältö on sovellettavissa moniin eri jäljestyslajeihin.

Luentoa seuraa kaksi käytännön harjoittelun päivää, joissa teemoina kovan alustan jäljestys ja pehmeän alustan jäljestys (metsäpohjalla). Käytännön päiviin ilmoittaudutaan erikseen, etusijalla luennolle osallistuvat. Käytännön päiviin on 5 koirakkopaikkaa/päivä. Lisäksi mahtuu kuuntelijoita.

 

Kovan alustan jäljestys ke 26.7.2017 klo 17:00-21:00

Kovan alustan jäljestyspäivässä harjoitellaan käytännössä jäljestysluennolla opetettuja tekniikoita. Harjoittelemme mm. miten pienten esineiden ilmaisua rakennetaan ja miten esineistä tehdään koiralle merkityksellisiä jäljellä.

Jäljestysharjoitukset tehdään asfaltilla. Harjoituksissa keskitytään erityisesti jäljestystarkkuuteen ja koiran itsenäiseen työskentelyyn. Harjoitukset sopivat niin alottelijoille kuin jo treenanneille, jotka haluavat rakentaa työskentelytarkkuutta koiralleen.

5 koirakkopaikkaa, etusijalla jäljestysluennolle osallistuvat. Mukaan mahtuu myös kuuntelijoita.
Harjoituspaikka sijoittuu Pitäjänmäen läheisyyteen. Paikka tarkentuu lähempänä leiriä.

 

Pehmeän alustan jäljestys to 27.7.2017 klo 17:00-21:00

Pehmeän alustan päivän aiheena on metsässä tai muunlaisella pehmeällä pohjalla tehtävän jäljestyksen ja esineiden ilmaisun käytännön harjoittelu. Erityisesti keskitytään jäljestystarkkuuteen ja esineiden löytymiseen.

Harjoiteltavat tekniikat ovat sovellettavissa useampaan eri lajiin ja pohjaan, mutta tämän päivän harjoitukset tehdään metsäpohjalla.
Harjoitukset sopivat niin alottelijoille kuin jo treenanneille, jotka haluavat rakentaa työskentelytarkkuutta koiralleen.

5 koirakkopaikkaa, etusijalla jäljestysluennolle osallistuvat. Mukaan mahtuu myös kuuntelijoita.
Harjoituspaikka sijoittuu Pitäjänmäen läheisyyteen. Paikka tarkentuu lähempänä leiriä.