Omistajan / ohjaajan jaksaminen

Harrastuksissa, tavoittellisessa kilpailemisessa ja tavallisen koira-arjen ongelmissa on yllättävän paljon samaa. Ne vaativat eläimen omistajalta ja ohjaajalta paljon jaksamista. Suunnitelmallisuutta, koulutusneuvojen seuraamista ja toteuttamista, raportointia tai treenikirjanpitoa. Edistyminen on useimmiten kiinni ihmisen jaksamisesta.

Tuleeko tehtyä yhtä tarkasti tiukan työpäivän jälkeen tai keväällä kun puutarhasesonki puskee päälle? Milloin voi ja pitäisi pitää taukoja? Voiko ongelmakäytöksen kanssa pitää taukoja? Millä eri keinoin omaa jaksamista voisi eläinten kanssa arjessa tukea? Vastaukset ovat yksilöllisiä, mutta luennolta saat aimo annoksen vinkkejä, joita kokeilla tai työstää luennoitsijan kanssa myöhemmin eteenpäin.

Piia Laine on eläintenkouluttajauransa alkuvaiheessa (opiskelee Amiedussa ammattitutkintoa ja kouluttaa arjen taito -kursseja Heiluvalla Hännällä), mutta aiemmin hän on työskennellyt mm. yli vuosikymmenen vaikeissa elämäntilanteissa olevien ihmisten kanssa hoitajana, työnohjaajana ja kirjallisuusterapiaohjaajana. Kilpailukokemusta hänellä on este- ja kouluratsastuksesta sekä koirien kanssa mm. Rally-tokosta. Arjessa erityisiä voimavaroja ja suunnitelmallisuutta tarvitsevia tilanteita eläinten kanssa hänellä on myös ollut useita - muun muassa kipukoiran ja kodinvaihtajien alkuvaiheen sopeutumiseen liittyen. Hän on myös ohjannut aiemmin ongelmakoirien omistajille Muutoskurssia ja pitänyt yksilötapaamisia.