Pentuleikkikoulu

* Pentuleikkikoulu ei ole kurssi, vaan jokaiselle kerralle ilmoittautudutaan erikseen sähköpostilla torstaihin klo 12 mennessä osoitteeseen info@heiluvahanta.fi ja osallistuminen maksetaan tunnin yhteydessä.
* Pentujen lukumäärän, painon ja leikkityylin mukaan jaamme ryhmät toteutumaan 14.40-15.10 / 15.15-15.45.
* HUOM! Ilmoittautuminen ja leikkikoulun toteutuminen vahvistetaan sähköpostilla ennen tuntia, jolloin olemme koonneet sopivat leikkiryhmät. (Leikkikoulukertoja voimme lisätä kysynnän mukaan myös muille sunnuntaille.)

Kerro ilmoittautuessasi: oma puhelinnumero, koiran rotu, ikä, paino ja leikkityyli (arka, rohkea rämäpää tms.).
Näin varmistamme, että koiralle löytyy sopiva leikkikaveri. Erotamme omiin ryhmiin hyvin ujot/pienet pennut ja rämäpäät omaansa omistajien toiveita mahdollisimman hyvin kuunnellen. Hyvin ujot pikkusankarit aloittavat ensin turvallisesti sermin takaa muiden leikkiä katsoen. Leikkikoulussa katsomme mahdollisimman hyvin, että jokainen pentu pärjää ryhmässä.

Leikkikoulussa vahvistamme myös kontaktia huoltajaan. Leikkiminen on tärkeää pennun sosiaalisten taitojen sekä koirakielen kehittymiselle ja muun muassa puremisen eston oppimiselle: kuinka kovaa koirakavereita voi tarttua hampailla. Siksi pennun onkin hyvä tavata muita, erinäköisiä ja kokoisia, terveitä pentuja turvallisessa paikassa.

Ensimmäiset neljä kuukautta ovat kaikkein tärkeintä aikaa koiran sosiaalistumiselle. Emme suosittele, että pentu tervehtii kadulla hihnassa kaikkia koiria, vaan että se pääsee vain lupasanan kuultuaan leikkimään turvallisten, mukavien leikkikavereiden kanssa yhteisellä sopimuksella turvallisissa paikoissa – kadulla tulisi oppia ensisijaisesti maltilla ohittamaan muut kulkijat.

Kenelle kurssi on tarkoitettu?

Noin 2-6kk ikäisille kaikenrotuisille pennuille

Pennun ei tarvitse olla rokotettu, kunhan se on terve. Jos ilmenee esim. ripulia, leikkikouluun ei voi tulla

Suositeltavat esitiedot:

  • Koiran elekieli -luento
  • Miten eläin oppii -luento

Mitä kurssi pääpiirteittään sisältää?

  • Alussa ryhmäjako ja kontaktin vahvistamista häiriöissä
  • Lupasanan kouluttamista leikkimään lähtemiseen maltilla – jos pentu pääsee leikkimään ulinalla tai karkailemalla, nämä ei-toivotut käytökset vahvistuvat
  • Koiran elekielin oppimista ja turvan tarjoamisen ideaa, jos jotakuta jännittää – ehkäistään ei-toivotut säikähdykset niin hyvin kuin suinkin mahdollista
  • Opitaan seuraamaan iloista leikkihetkeä, mistä eleistä ja asioista se koostuu