Koiran yksinolo-ongelmat / Jenny Jalonen 24.9.2021

Koiran yksin olemisen ongelmat

Luentopäivä on tarkoitettu työkseen eläimiä kouluttaville henkilöille ja alalle suuntautuville opiskelijoille.

9.45 saapuminen
10-12 luento
12-12.45 lounas
12.45-14 luento
14.15-14.30 kahvi
14.30-16 luento

Koiran yksin kotona olemiseen liittyvät ongelmat ovat moninaisia kokonaisuuksia. Eroahdistuksen ja yksin olemisen ongelmien hoitaminen kouluttajana edellyttää erilaisten ongelmien tunnistamista, koulutusvaihtoehtojen sovellustaitoja, prosessihallintaa ja monipuolista ymmärrystä erilaisista tapauksista.

Näihin ongelmiin keskittyneessä koulutuspäivässä käydään läpi erilaisia käyttäytymisen muotoja, sopivia koulutus- ja käyttäytymisterapiatyökaluja,  sekä käyttäytymiseen vaikuttavia haavoittuvuustekijöitä laaja-alaisesti, mm. harjoitustehtävin, videoesimerkein, avaavin lomakkein sekä teoriapohjaisesti.

Koulutuspäivä on tarkoitettu antamaan käytännön ymmärrystä ja työkaluja SRP (separation related problems), ongelmien tulkitsemiseen ja hoitamiseen.

Kouluttajan esittely

Kouluttaja Jenny Jalonen on päätynyt yksin olemisen ongelmiin liittyvien koulutusten pariin tehdessään päivätyönsä koiran käyttäytymisongelmiin erikoistuneena kouluttajana. Hän on tutustunut aiheeseen liittyviin ulkomaisiin materiaaleihin sekä käyttäytymistieteellisen psykologian näkökulmaan eläintenkouluttajatutkintonsa ja käytännön kokemuksena lisäksi. Hän on kouluttanut 13 vuoden työurallaan suurta määrää koiranomistajia, jonka lisäksi hän kouluttaa kouluttajaopiskelijoita ja kouluttajia työkalupakkinsa täydentämisessä. Jenny toimii Digital Dogsitter-verkkopalvelun eroahdistuskäyttäytymisen asiantuntijana.

Koulutustapauksia aiheen parissa on takana vähintään joitakin satoja, joka on antanut näkökulmaa laaja-alaisimpiin ilmiöihin ja tarvittaessa kekseliäisiinkin ratkaisuihin. Tärkeimmäksi opettajaksi Jenny nimeää käytännön asiakastyön ja ongelmien vaihtelevuuden, joka tekeekin aiheen opiskelemisesta kouluttajille hyvin laaja-alaista ja siten monesti haastavan tuntuista. Koulutus on rakennettu helpottamaan kouluttajien pohdintoja koulutusprosessin rakentamisessa - käytännön työkalujen kautta.

Muuta huomioitavaa
* Koulutuspaikassa on jääkaappi ja mikrot omia eväitä varten ja lähistöllä on muutama kauppa.
* Päiväaikaan parkkipaikan saattaa saada vähän kauempaa, joten varaathan tarpeeksi aikaa siirtymiin.