Onnistu koulutuspeleillä!

Lähde tutustumaan Absolute Dogsin tapaan kouluttaa koiraa pelaamalla! Absolute Dogs ( www.absolute-dogs.com) on englantilainen yritys, jonka toiminta perustuu koirien käyttäytymisen muuttamiseen pelien ja konseptien avulla. Konsepteilla tarkoitetaan koiralla olevia vahvuuksia tai heikkouksia, joita koulutuspelien kautta voidaan tarvittaessa kasvattaa. Pelit ovat helppoja ja hauskoja, ja ne tulevat harjoittelun myötä avuksi myös tosielämän tilanteisiin. 

Koulutus sopii kaikenikäisille ja -rotuisille koirille pennuista alkaen. Harjoittelutilanteet toteutetaan turvallisesti kunkin koiran ehdoilla. Yhteen ryhmään mahtuu neljä koiraa ja ryhmän treeniaika on n 1 h 15 min. 


Kouluttajana toimii Outi Kivimäki, joka on Absolute Dogsin sertifioima Pro Dog Trainer. Outi on myös eläintenkouluttaja (at.) sekä käyttäytymisanalyyttisen eläinkoulutuksen asiantuntija. Hänen yrityksensä Koirakoulu Jasperi toimii Porissa, ja on keskittynyt iloiseen pentukoulutukseen, sujuvaan koira-arkeen, koiraongelmien ratkaisuun sekä koulutuspeleihin. 

 

Ma 5.9.2022
Aloitusluento klo 18-20 
Aloitusluennolla käymme läpi Absolute Dogsin konseptien ja koulutuspelien taustalla olevaa ideaa. Pohdimme myös, millaisia asioita koiran arjessa kannattaa huomioida, jotta toivottu käyttäytyminen olisi todennäköisempää. Saatat yllättyä siitä, missä ratkaisun avaimet ovat! 

Luento järjestetään etänä Zoom-ohjelman kautta. Osallistujat saavat sähköpostitse kutsun luennolle edellisellä viikolla. Luento on mahdollista kuunnella viikon ajan tallenteena, mutta on mukavaa jos mahdollisimman moni pääsee live-luennolle mukaan. Mahdollista on osallistua myös pelkälle luennolle.
 
 
Lauantai 10.9.
Lenkkipelit arjen ilona!
 
Tule yhdessä koirasi kanssa oppimaan hauskoja pelejä, joiden kautta koira viihtyy lähelläsi, hakeutuu seuraasi ja oppii paremmin luopumaan ympäristön häiriöistä. Teemme harjoituksia nimenomaan tosielämän tilanteita ajatellen, ja samalla tarkastelemme koiran arkea hieman kokonaisvaltaisemmin. Kurssi sopii kaikenlaisille koirille. Aikaisempia taitoja ei vaadita koiralta eikä omistajalta.
 
Sunnuntai 11.9.
Valokatkaisimesta himmentimeen - säädellään kierroksia
 
Sunnuntaina keskitymme konseptiin, joka kehittää koiran taitoja nostaa tai laskea kierroksia tilanteen mukaan. Tämä konsepti (Arousal Up, Arousal Down) liittyy moniin käyttäytymisen haasteisiin ja on siksi todella tärkeä. Absolute Dogsin termein koiralle opetetaan säädeltävä valonhimmennin sen sijaan, että koiralla on pelkkä katkaisin, josta saa valot päälle tai pois. Pohdimme myös miksi joillekin koirille himmennin voi olla haastavampi juttu ja kuinka rotutausta kannattaa huomioida.