Räyhääjien ja arkatassujen viikonloppuseminaari ja treenit Helsingissä pe-su 19.-21.7.2019

Räyhääjien ja arkatassujen viikonloppuseminaari ja treenit Helsingissä pe-su 19.-21.7.2019

Paikka: Koira- ja Kissakoulu Heiluva Häntä, Helsinki
Luennoija / kouluttaja: Miira Hellsten, eläintenkouluttaja AT, YTM, CBATI
Hinnat:
* Perjantain ja lauantain luennot sekä käytännön harjoitukset lauantaina ja sunnuntaina (treeniaikaa per koira noin 2-2,5t) pakettihintaan 160e.
* Mahdollisuus myös lisätreeniin maanantaina 35e / koira (ks. lisätieto alempaa)
* Pelkät luennot yht 55 e
* BAT-seminaarin / -luennon käyneille tarjolla myös muita irtotreenikertoja ulkona ks. linkki

LUENNOT
Perjantai 19.7. klo 18-22 Koiran ei-toivotun käytöksen ratkaisemisesta ja häiriöihin siedättämisestä sekä elekielestä
Lauantai 20.7. klo 11-14.15 BAT 2.0-metodista ja BAT-hihnankäyttötreeni ilman koiria

HARJOITUKSET KOIRAN KANSSA
Lauantaina 20.7. klo 15-21 välillä koulutustiloissamme tukitaitojen harjoittelua yksi koira kerrallaan (maks 6 koiraa)
Sunnuntaina 21.7. (alustavasti klo 12-20 välillä) harjoitukset puistossa suht lähellä koulutustilojamme yksi koira kerrallaan, kaksi noin puolen tunnin treeniä per koira. Aikataulu sovitaan lauantain luennon yhteydessä tarkemmin. Jos haluat varata treeniajan myös maanantaille, niin laitathan siitä erikseen vielä kouluttajalle Miira Hellstenille etukäteen sähköpostia osoitteeseen miira @ heiluvahanta.fi

ERITYISTÄ HUOMIOITAVAA INTENSIIVIKOULUTUKSESSA!

Koirallasi tulisi olla luentojen ajan odottelupaikka kotona tms., ei tiloissamme. Sunnuntaina koiralla tulisi olla odottelupaikkana auto, sillä treenaamme kaksi kertaa, jotta koira saa tauon välissä. Jos et millään saa autoa, niin treeniajat ko.koirakolle niin, että ehditte käydä kotona / hotellimajoituksessa treenien välissä. Toiveena olisi, että koirien ohjaajat voisivat tarvittaessa toimia toisilleen myös ihmishäiriönä.

YLEISTÄ SEMINAARISTA

Seminaarista hyötyy jokainen koiranomistaja: niin koiran hankintaa vasta suunnitteleva, pentukoiraa kasvattava kuin myös rähjäherkän, arasti karkuun pinkovan tai helposti ylikiihtyvän eläimen huoltaja tai uudelleensijoitetun koiran hoitaja.

Seminaarissa käydään läpi erilaisia metodeja kouluttaa koirasta itsevarmaa, itsehillinnän taitavaa, pelkäämätöntä koiraa. Pääpaino on amerikkalaisen eläintenkouluttaja Grisha Stewartin kehittämässä Behavior Adjustment Training 2.0 -menetelmässä (BAT 2.0), jolla autetaan niin koiria kuin muitakin eläinlajeja oppimaan itsevarmuutta ja sosiaalisuutta eläimelle turvallisella koulutustavalla. BAT 2.0 -menetelmä sopii myös vetämättä hihnassa -käytöksen treenaamiseen ja pennun tai vaikkapa uuden rescuekoiran siedättämiseen ympäristön häiriöihin kuten ihmisiin, koiriin tai vaikkapa ohikiitäviin autoihin, pyöriin tai erilaisiin ympäristöihin ja hoitotoimiin. Menetelmän avulla koira oppii ohittamaan ja olemaan lähellä häiriöitä ja toisaalta sen avulla voidaan hankkia koiralle uusia ystäviäkin. Erityisen hyvin se sopii myös koirille, joilla eivät ruokapalkkiot vielä toimi vaikkapa ulkona lainkaan - BAT 2.0:ssa palkkioina ovat muun muassa eläimen elekielen ja tilantarpeen huomioiminen, virikkeellinen ympäristö ja ärsykkeiltä saatava ystävällinen palaute. Tarvittaessa toki yhdistetään myös ruoka-, leikki ja muita erilaisia sosiaalisia palkkioita kuten omaan turvapaikkaan pääseminen. BAT 2.0 on elämäntapa, ei vain koulutusmetodi eli tapa elää arkea koiran tarpeita ja elekieltä kuunnellen.

BAT 2.0 -menetelmän Behavior Adjustment Training 2.0)  tarkoituksena on saada koiralle rauhallisen positiivinen kokemus ympäristön häiriöistä. Tavoite on, että koira oppii hakemaan rauhallisella elekielellä informaatiota ärsykkeistä rähjäämisen, karkuun luikkimisen tai turhautumiskiljumisten sijaan ja tilanteista riippuen hankkimaan näin ystäviäkin itselleen tai ohittamaan kohteliaalla elekielellä muut. Menetelmä sopii myös hoitotoimia, käsittelyä pelkääville tai niistä kierroksille meneville koirille. BAT 2.0 -tekniikan avulla voidaan sosiaalistaa pentua maailman ärsykkeisiin ja ohjata sitä oppimaan kohteliasta elekieltä eli tekniikasta hyötyvät kaikenlaisten koirien - ja muidenkin eläinlajien kuten kissojen tai hevosten - hoitajat. Menetelmä sopii erityisen hyvin myös uudelleen sijoitetuille eläimille.

Menetelmässä käytetään apuna niin eläimen elekielen ja stressitilan tunnistamista, taitavaa, koiraystävällistä pitkän /turvallisuus huomioiden lyhennetyn hihnan käyttöä, toiminnallisia vahvisteita kuten eläimen tilan tarpeen huomioimista sekä tarvittaessa myös ohjaajan taskusta tulevia palkkioita (namit, lelut). Aluksi pyrkimys on järjestettyjen koulutustilanteiden avulla kouluttaa eläintä käyttämään omaa rauhoittavaa elekieltä ja toisaalta huomioida koko ajan arjen tilanteissa samaa tekniikkaa yksilöllisesti eläin ja sen tarpeet huomioiden. Edistymisen myötä näitä käytöksiä yleistetään erilaisiin arjen tilanteisiin.

Seminaarissa käydään läpi myös koiran elekieltä – tämä kun on pohja kaikenlaiselle koirankoulutukselle. Luennolla näytetään useita videoita menetelmän set up -treeneistä jalkakäytävillä tapahtuviin ohitustilanteisiin etenemiseen asti. Miira Hellsten esittelee seminaarissaan myös syksyllä 2016 Romaniasta adoptoimansa rescuekoiran koulutusprosessia videoklippien avulla. Luennolla on paljon videoita ja valokuvia menetelmiä havainnollistamaan.

Seminaarin kouluttaja on Miira Hellsten YTM, eläintenkouluttaja (AT), CBATI. Hän on Suomen ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa sertifioitu Behaviour Adjustment Training 2.0 -kouluttaja (CBATI) ja Heiluva Häntä koira- ja kissakoulun perustaja.