Toiminnallinen vahvistaminen - Jirka Vierimaa 31.8.-1.9.

Toiminnallinen vahvistaminen

Omaehtoinen käyttäytyminen on paras johtolanka, millaisen toiminnan koira kokee itselleen palkitsevaksi. Silti meiltä ihmisiltä vaaditaan mielikuvitusta ja taitoja kehittää palkitsemistapoja, jotka ovat toiminnallisia joko koiralle ominaisella tai erikseen harjoitellulla tavalla. Positiivinenkin kontrolli saattaa viedä hauskuuden koiran lempipuuhista – mistä siis löytyisi sopiva tasapaino?

Tämän koulutusviikonlopun aikana perehdytään toiminnalliseen vahvistamiseen käytännöllisillä tavoilla. Koulutus sopii koirien koulutuksesta kiinnostuneille harrastajille ja kouluttajille. Koulutusviikonloppu koostuu neljästä luennosta ja neljästä koulutusdemosta. Koulutusdemossa on yksi koirakko ja muutama vapaaehtoinen avustaja, jotka suunnittelevat koulutuksen Vierimaan avustuksella. Muut osallistujat pääsevät seuraamaan koulutusta.

Osallistujat saavat demoihin monipuolisia tehtäviä, joiden avulla luentojen sisältöä siirretään käytäntöön palanen kerrallaan. Luennot käsittelevät yksittäisen harjoituksen rakennetta, sujuvuuden tavoittelua, virheetöntä oppimista sekä koiran opittua sinnikkyyttä.

Kouluttajana on eläinten oppimisen ja käyttäytymisanalyysin asiantuntija Jirka Vierimaa. Jirkan koulutuksissa on tavattu toistakymmentä eläinlajia ja yli 6000 koiraa. Jirka tutkii koirien työhyvinvointia ja on yksi Tampereen yliopiston eläinkouluttajakoulutuksen pääkouluttajista. Hänen erityiskiinnostuksensa kohdistuu koulutusmenetelmien tarkkuuteen, tehokkuuteen ja eettisyyteen pitkällä aikavälillä.

 

Valittavana on yksittäiset luennot+demo-osuudet tai koko päivän osallistuminen.

HUOM! Mikäli haluat demokoirakkopaikalle, ota yhteys info (at) heiluvahanta piste fi. Paikka edellyttää luennon / koko päivän luentojen ostamista. Voit myös ilmiottautua koulutuksen suunnittelijan rooliin samaan sähköpostiosoitteeseen!

AIKATAULU LA 31.8.
10-12 Harjoituksen rakenne ja sujuvuuden kouluttaminen -luento
12-13 käytännön demo: yksi koirakko ja 2-3 avustajaa suunnittelussa
13-14 lounastauko
14-16 Sujuvuus ja vireenhallinta -luento
16-17 käytännön demo: yksi koirakko ja 2-3 avustajaa suunnittelussa

AIKATAULU SU 1.9.
10-12 Virheetön oppiminen käytännössä -luento
12-13 käytännön demo: yksi koirakko ja 2-3 avustajaa suunnittelussa
13-14 lounastauko
14-16 Opittu sinnikkyys - ehdollistettua vai ei? -luento
16-17 käytännön demo: yksi koirakko ja 2-3 avustajaa suunnittelussa