Tyytyväinen kissa -luentosarja / Jaana Pohjola 29.9. ja 24.11.

Neljän luennon sarja kissoista, 2 luentoa / ilta syys- ja marrakuussa. Osallistua voi yhdelle tai useammalle luennolle.

Luennoitsija Jaana Pohjola on eläinten käytösneuvoja, joka on perehtynyt kissojen käytösongelmiin jo vuosien ajan. Erityisen tärkeitä teemoja kissojen kohdalla ovat omaehtoisuus, aktivoiva arki sekä hallinnan tunne suhteessa ympäristöön.

Rekku Rescue ry pitää luentopäivissä buffetia, jonka tuotto menee kodittomien eläinten hyväksi.

24.11. klo 16-18.30

Tyytyväinen kissa - kissan stressinhallinta

Kissan stressi vaikuttaa terveyteen merkittävästi. Stressaantunut kissa on alttiimpi tulehduksille kuin tyytyväinen kissa. Stressinhallinnan perustyökalut on hyvä olla jokaisen kissaihmisen hallussa! Stressinhallinnan työkaluihin kuuluvat esimerkiksi virikkeet ja kissan hallinnan tunteen lisääminen. Käymme läpi sekä aroille että reippaille kissoille sopivia stressinhallintamenetelmiä.

 

24.11. klo 19-21

Tyytyväinen kissa - kissan käytösongelmat

Miksi kissa raapii sohvaa, eikä uutta raapimispuuta? Miksi vessaongelmat ovat niin yleisiä? Miksi kissa huutaa öisin ja herättää koko talon? Miksi kissa ei tyydy mihinkään määrään ulkoilua vaan vaatii heti uudelleen pihalle? Luennolla käydään läpi tyypillisiä kissojen käytösongelmia ja käytönnönläheisiä ratkaisuja niihin. Moneen ongelmaan löytyy ratkaisu helposti, kun osataan asettua hetkeksi kissan asemaan ja miettiä, miltä kissasta mahtaa tuntua.