Tokon kausiryhmä

Toko, eli tottelevaisuuskoulutus, on Kennelliiton alainen kilpailulaji, jossa tuomari arvioi koiralle opetettujen liikkeiden hallintaa sekä koiran ja ohjaajan välistä yhteistyötä. Tokossa kilpaillaan neljässä eri luokassa, jossa tehtävät vaikeutuvat luokkanousujen myötä. Lisätietoja mm. suoritettavista liikkeistä löydät netistä.

Kausiryhmään tulevalla koirakolla on hyvä olla hallussaan vähintään arjen perustaitoja ja koiran on hyvä pystyä harjoittelemaan muiden ihmisten ja koirien läsnäollessa. Ryhmään ovat tervetulleita kaikki tottelevaisuuskoulutuksesta kiinnostuneet, jotka haluavat sitoutua hieman pidempään koulutuksjaksoon. Erilaisia tottelevaisuusliikkeitä treenatessa edetään jokaisen koirakon tason mukaan. Sään ja valoisuuden mukaan pyritään harjoittelemaan myös ulkona!

Kausiryhmä treenaa joka toinen viikko. Kouluttajana on Nina Sokolow, joka harjoittelee koiriensa (snautseri, saksanpaimenkoira, belgianpaimenkoira malinois) eri lajeja, myös tottelevaisuuskoulutuksen eri muotoja. PK-tottelevaisuuden osiota Nina kouluttaa Heiluvan Hännän BH-kurssilla.