Zen - rauhoittumiskurssi

Rauhoittumiskurssin tavoitteena on opettaa eri syistä kiihtyvälle tai innostuvalle koiralle rauhoittumiskäytöksiä sekä erilaisia iloisia temppuja niin arjen kuin harrastustenkin sujuvoittamiseksi. Harjoittelemme esimerkiksi oman suoritusvuoron odottamista, rauhassa katsomista, ohituksia, vieraan koiran tai ihmisen läheisyyden sietämistä ja / tai tervehtimistä. Kurssin sisältö muokkautuu osallistujien tarpeiden mukaan. Jos et ole vielä käynyt meidän kurssejamme, niin kysythän suoraan kouluttajalta, onko kurssi teille soveltuva.

Kenelle kurssi on tarkoitettu?

- Nuorille koti- tai harrastuskoirille, joilla on taipumusta kiihtyä erilaisissa tilanteissa / häiriöissä tai joiden kanssa rauhoittumista halutaan opettaa ennakkoon
- Harrastuksissa kiihtyville koirille tai koirille, jotka eivät malta odottaa omaa vuoroaan
- Haukkumista tai arkuutta ihmisiä, koiria tai vieriata paikkoja kohtaan
- Mikäli koiralla on voimakasta rähjäämistaipumusta, olettehan käyneet ensin esim. Rähjääjien ja arkatassujen kurssin
- Perustaito-kursseja käyneille koirakoille tai muussa koirakoulussa vastaavia kursseja käyneille (Kiva koirakansalainen, Kontakti kuntoon, Pentukurssi tmv.)

Vaaditut esitiedot:

- Palkitsemiseen perustuvan koulutuksen perusteet (käytössä oleva palkkiomerkki, erilaisten palkkioiden käyttö jne)
- Rähjääjien ja arkatassujen- tai Kiva koirakansalainen -kurssi (tai vastaavat tiedot) jos kyseessä rähjäherkkä koira esim. arkuuden vuoksi

Suositeltavat esi- ja lisätiedot:

- Miten eläin oppii? -luento 
- Koiran ei-toivotun käytöksen ratkaiseminen -luento
- BAT 2.0 - ohitukset ja kohtaamiset -luento tai seminaari
- Elekieli-luento tai -seminaari
Luentoja voi käydä myös kurssin aikana

HUOM! Vuoden 2020 alusta: Kurssin ensimmäinen kerta ilman koiria. Toisella kerralla noin 20min yksityistreeni per koira. Sen jälkeen harjoittelemme tunnilla 2 koiraa kerrallaan (noin 25min / pari) ja lopulta kaikki koirat yhdessä, jos se suinkin onnistuu. Näin saamme pikkuhiljaa lisättyä häiriötä onnistuneesti. Tästä syystä koiran on hyvä pystyä odottamaan vuoroaan autossa tai ulkona toisen ihmisen kanssa. Ihmiset voivat seurata toistensa treenejä.

Mitä kurssi pääpiirteittään sisältää?

- kontaktin parantaminen
- oikea-aikainen palkitseminen ja koiran motivointi
- erilaisia kohdentamistreenejä ja niihin keston rakentamista - avuksi arkeen ja rauhoittumiseen
- erilaisia rauhoittumis- ja vireenhallintakäytöksiä, kuten petitreeni, off-switch -käytös, rauhoittumisen ja toivotun kiihtymisen vuorottelua jne.
- häiriöiden rauhassa katsominen ja sietäminen
- luopuminen ja itsehillinnän kasvattaminen