Hihnakäytös, luopuminen, luoksetulo

Tämän kurssin sisällöistä on tarjolla itseopiskeluun sopiva verkkokurssi:

Hihnakäytöksen ja kontaktin verkkokurssi >>

Kurssien tueksi on mahdollista ja tilata kouluttajilta henkilökohtaista ohjausta etäopetuksena.

Kurssilla treenataan parempaa kontaktia, koiran motivointia ja vetämättä hihnassa kävelyä sekä luotettavampaa luoksetuloa erilaisissa tilanteissa. Kurssi toimii erinomaisesti myös ennaltaehkäisykeinona – mitä nuorempana koira oppii hienosti hihnassa kävelyn ja ohitukset sekä luoksetulon, sitä helpompaa hihnakävelyn opettaminen sille on.

Hihnan ei tulisi olla ohjauspyörä vaan kevyt hätäjarrutuksen mahdollisuus ehkäisemään ei-toivottuja käytöksiä. Koiralle kannattaa hankkia joko hyvin istuvat, kuristamattomat valjaat tai leveä, yli kahden niskanikaman yli menevä panta (ohut panta voi juuttua koiran niskanikamien väliin!). Remmissä vetämisestä on  terveydellisiä haittoja niin koiralle (mm. niska- ja selkävaivat) kuin ihmisellekin. 

Eri toteutuksissa painotetaan eri harjoitusten osa-alueita.

Kenelle kurssi on tarkoitettu?

- Kurssille voivat tulla kaikenikäiset ja -rotuiset koirat vanhusikään asti. 
- Kertauskurssiksi ja lisätreeniksi esim. Pentukurssin jälkeen 

- Kurssi ei sovi hihnassa rähjääville tai hyvin aroille koirille. Järjestämme erikseen Rähjääjien ja arkatassujen kurssia koirille, joille ihmisten, koirien tai kulkuvälineiden ohittaminen on iso ongelma.

Mitä kurssi pääpiirteittään sisältää?

  • kontakti ja lähellä pysyminen
  • oikea-aikainen palkitseminen ja koiran motivointi
  • vetämättä hihnassa kulkemista ja ohituksia (erilaisilla häiriöillä) niin sisätiloissa kuin ulkonakin
  • luoksetuloa
  • häiriöiden rauhassa katsominen ja sietäminen
  • itsehillinnän kasvattaminen
  • erilaisia hihnakäytöstä ja ohituksia helpottavia temppuja

Suosittelemme lisäksi: Miten eläin oppii? -luento (3t), Elekieli-luento (3t) ja Ei-toivotun käytöksen ratkaiseminen -luento (3t), mikäli ne eivät sisälly ko. kurssiin. Voit ilmoittautua luennoille sähköpostilla info at heiluvahanta piste fi ja ilmoittaa, millä kurssilla olet. Näin luennon hinta on 5e/luento/henkilö (myös perheenjäsenet voivat osallistua 5 euron hinnalla) ja se maksetaan luennolle tullessa.