Arjen taidot

Kohtaamiset innokkaille koirille

Kursseja sekä Helsingissä että Porvoossa, tarkistathan kurssipaikan ennen ostoa

Onko koirasi hyvin sosiaalinen, eikä oikein malttaisi pidätellä itseään ihmiskohtaamisissa? Oletko miettinyt, miten hyppimistä ja intopiukeutta saisi vähennettyä? Tällä lyhytkurssilla harjoitellaan ihmisten hillittyä tervehtimistä ja yleisesti malttia ihmisten läheisyydessä sekä erilaisia malttitreenejä muissakin elämäntilanteissa.

Koiran elekieli ja koiran kipu

Luento uusittu 3.9.2022 - sisältää erillisen 1 tunnin osuuden koiran kivusta

Luennoija: Miira Hellsten, eläintenkouluttaja AT, YTM, CBATI, nosework-lajin ylituomari, Suomessa uuden eläintenkouluttajan erikoisammattitutkinnon opiskelija

Kesto: 2,5 tuntia + 1 tunti

Koiran elekielen ymmärtäminen on kaiken koiran kanssa olemisen ja koiran kouluttamisen perusta! Vuonna 2020 uusitulla opit mm. seuraavista asioista

Lapsi ja koira

Lasten ja koirien sujuvaa yhteiseloa voidaan edistää monin tavoin ja temppujen tekeminen yhdessä on varsin hyvä tapa. Kurssin tavoitteena on parivaljakko, joka tulee hyvin toimeen keskenään ja viihtyy yhdessä puuhastellen. Kurssi on suunnattu noin 9-15 -vuotiaille lapsille, jotka haluavat oppia koirien käsittelyä ja koulutustaitoja.

Osallistava käsittely

Aiheuttavatko kynsienleikkuu, korvien puhdistaminen, hampaiden harjaus tai muut hoitotoimenpiteet pään vaivaa ja huonoa mieltä? Luikkiiko koirasi tiehensä nähdessään kynsisakset tai harjan? Haluaisitko hoitohetkien olevan pakkopullan sijaan yhteistä ja rentoa tekemistä, joka tukee koirasi hyvinvointia sekä teidän välistä suhdetta? Tule mukaan osallistavan käsittelyn kurssille!

Tilauskurssit

Kaveriporukat, pentueporukat tai jonkin lajin harrastuskaverit voivat kysyä erilaisia kursseja omalle porukalleen niin arjen taitoihin kuin lajitreeneihinkin liittyen. Toteutumista ei voida taata, mutta katsotaan kalenterista, saammeko tilauskurssin järjestymään. Kurssi voidaan järjestää, jos siihen on osallistujia 3-4 koirakon verran. Yhteys: info (at) heiluvahanta piste fi.

Ulla Peltonen

Aloitin keväällä 2022 opinnot eläintenkouluttajan ammattitutkintoa varten. Koirankoulutuksia olen vetänyt vuodesta 2016 ensin seuratasolla ja myöhemmin myös Helsingin kennelpiirissä kouluttaen rally-tokoa, tokon alempia luokkia sekä pentukursseja. Osaamistani olen kehittänyt osallistumalla seminaareihin ja luennoille aina tilaisuuden tullen sekä olen suorittanut seuraavat SPKL:n kurssit:

Arkitottelevaisuuskoulutusohjaaja 2016

Rally-tokokoulutusohjaaja 2018

Kilpatottelevaisuuskoulutusohjaaja 2019

Tilaa syöte Arjen taidot