Koulutus käytännössä

Kaikissa koulutuksissa - myös pienryhmissä - käytämme yksilökohtaista opetusta, joka sopii myös aremmille, yli-innokkaille tai pelokkaille koirille.

Aloitamme pienryhmäkurssimme luennoilla, jotta ihminen oppii ja miettii ensin ilman eläintä koulutuksen perusteita kuten sopivanlaista palkkiota, palkkion ajoitusta ja palkkioiden välejä sekä taukojen ja treenien pituutta sekä erilaisia metodeja saada haluttu käytös aikaan eläimessä. Näin ihminen osaa paremmin toimia eläimen kanssa, kun hän ensin miettii asiat päässään, treenaa ilman koiraa ja suunnittelee harjoitukset.

Useimmissa treeneissä harjoittelemme pienryhmässä, mutta tällöinkin pyrimme antamaan jokaiselle koirakolle yksilökohtaista opetusta kouluttajaltamme – näin pyrimme huomioimaan jokaisen koirakon (koiran ja ihmisen) yksilölliset tarpeet, toiveet ja edellytykset. Pienryhmäkursseille ovat siis tervetulleita monenlaiset eläinpersoonat, niin arat kuin yli-innokkaat hörheltäjätkin. Tarvittaessa ja varsinkin kurssin alussa käytämme sermejä koirakoiden välillä, jotta koirat malttaisivat keskittyä paremmin, mutta oppivat kuitenkin toimimaan muiden koirien läsnäollessa. Ethän epäröi esittää pyyntöjä kouluttajillemme, jos kaipaat esimerkiksi lisää näköestettä, apua tms. kurssillamme!

Osalla kursseista harjoitellaan harrastuslajille tyypillisesti vuoroissa ja kaikkein haastavimmille koirille meillä on omat heille räätälöidyt erityiskurssimme, joille kuka tahansa voi osallistua.

Suhde lemmikkiisi rakentuu parhaiten, kun teet itsestäsi eläimesi mielestä mielenkiintoisen, luotettavan ja johdonmukaisen. Eläin puhuu paljon enemmän eleillään ja ruumiinasennoillaan kuin verbaalisesti. Ihmisen käyttämä kieli on sille kuin kiinankieli sitä taitamattomalle suomalaiselle: jokaisen sanan merkitys täytyy erikseen opettaa koiralle ja juuri siinä tilanteessa, kun koira tekee sen jo kutakuinkin varmasti oikein. Koiran käyttämien ja huomioimien eleiden merkitys kannattaa aina pitää mielessä. Koira esimerkiksi tulee mieluummin luoksesi ja kuuntelee sinua, kun puhut sille iloisen rauhallisesti karjumisen ja uhkaavan asennon sijaan.

Kouluttajamme ovat opiskelleet eläinten koulutusta niin teoriassa kuin käytännössäkin mm. virallisen eläintenkouluttajan tutkinnon, ongelmakoirakouluttajatutkinnon ja/tai koulutusohjaajakurssin suorittamalla ja pyrkivät jatkuvasti jatkokouluttamaan itseään.

Tavoitteenamme on tottelevainen, yhteiskuntakelpoinen ja elämäniloinen koira ja tämän myötä onnellinen ihminen.