Kurssit

Ellei erikseen mainita, kullakin kursseilla on enintään 4 koirakkoa. Näin kouluttajalla on riittävästi aikaa kullekin yksittäiselle koiralle. Useimpien kurssiemme hintaan kuuluu automaattisesti yksi tai useampi teorialuento (2-3 tuntia), sekä osassa kursseista erillinen kirjallinen materiaali.

BH-kausiryhmä

BH on esikoe kaikkiin palvelus-ja pelastuskoirakokeisiin ja vain kokeen läpäisseet koirat voivat jatkaa muihin PK-kokeisiin, kuten hakuun, jäljelle tai etsintään.

Käyttäytymiskoe jakautuu kahteen osuuteen: tottelevaisuus- ja kaupunkiosuuteen. Tottelevaisuudessa mitataan koiran hallittavuutta ja tottelevaisuutta suorittamalla tietty tottelevaisuuskaavio hyväksytysti. Tottelevaisuuteen kuuluvat mm. paikallamakuu, seuraaminen, luoksetulo, istuminen ja maahanmeno.

Everyday skills for dogs

We offer courses (5 times) and individual sessions with spesific behaviors to learn.

On this course you learn how to train your dog basic everyday skills based on positive reinforcement. We use different rewards and also teach you how to prevent or change common unwanted behaviours (f.ex. jumping on people).

Basic skills are for example leash walk, eye contact in different occasions, leave it, staying still, coming when called, playing with the owner, calm reaction to different stimulus. 

Kissojen alkeiskurssi

Tällä alkeiskurssilla opit kissan kouluttamisen perusteita. Kurssilla opitut taidot toimivat hyvänä pohjana niin arkeen, temppukoulutukseen, kissa-agilityyn, käsittelyharjoituksiin kuin toivotun käyttäytymisen vahvistamiseen.

Kissakurssi sopii yli 20 viikkoisille kissanpennuille ja reippaille aikuisille, joita on totutettu matkustamiseen ja vieraisiin paikkoihin.

  Kurssin sisältö:

  Kiva koirakansalainen - kaksi koiraa 2020

  Kiva koirakansalainen -kurssi verkossa ja käytännön opetuksena
  - sopii esim. riskiryhmään kuuluvalle tai perheelle, josta kurssille haluaa osallistua koiran kanssa enemmän kuin yksi henkilö

  Kurssi sopii kaikenlaisille yli 5kk vanhoille koirille ja koiranomistajille, jotka haluavat parantaa yhteiselämää, opetella elämän perusasioita koiran kanssa tai joilla on lieviä ongelmia tietyissä osa-alueissa. Alle viiden kuukauden ikäisille suosittelemme Pentukurssia.

  Kohtaamiset innokkaille koirille

  Onko koirasi hyvin sosiaalinen, eikä oikein malttaisi pidätellä itseään ihmiskohtaamisissa? Oletko miettinyt, miten hyppimistä ja intopiukeutta saisi vähennettyä? Tällä lyhytkurssilla harjoitellaan ihmisten hillittyä tervehtimistä ja yleisesti malttia ihmisten läheisyydessä sekä erilaisia malttitreenejä muissakin elämäntilanteissa.

  Kenelle kurssi on tarkoitettu?

  Ihmisistä innostuville, hyppiville, sosiaalisille koirille tarkoitettu kohtaamiskurssi.

  Lapsi ja koira

  Lasten ja koirien sujuvaa yhteiseloa voidaan edistää monin tavoin ja temppujen tekeminen yhdessä on varsin hyvä tapa. Kurssin tavoitteena on parivaljakko, joka tulee hyvin toimeen keskenään ja viihtyy yhdessä puuhastellen. Kurssi on suunnattu noin 9-15 -vuotiaille lapsille, jotka haluavat oppia koirien käsittelyä ja koulutustaitoja.

  Noutajaklubi

  Noutajaklubi, eli noutajien tai vastaavien lintukoirien, kausiryhmä kokoontuu syyskaudella 2020 sunnuntaisin klo 17. Ryhmät jatkuvat 20.12.asti, laskutus tehdään kahdessa erässä. Treenit ovat pitkälti ulkona, osa harjoitusaiheista sopii paremmin sisälle tai tietyissä keliolosuhteissa kouluttaja ilmoittaa sisäharjoituksista. Jatkajien etuosto-oikeus 2.10. saakka.

  Ohituskurssi

  Ohituskurssi on kokonaan ulkona toteutettava kurssi..

  HUOM! Tämä kurssi ei sovi rähjäherkille koirille - heille on oma Räyhääjien ja arkatassujen kurssi. Jos olet käynyt Räyhääjien ja arkatassujen -kurssin, kysy sinut ja koirasi tuntevalta kouluttajalta, onko tämä soveltuva teille jatkokurssiksi.

  Kenelle kurssi on tarkoitettu?

  Rally-tokon ratatreenit

  Tervetuloa tekemään Rally-tokon ratatreeniä! 

  Yksittäisillä tunneilla on erilaiset ja eri tasoiset (esim. ALO, AVO) radat. Jos radalla on esim. AVO-luokan kyltti, jota ette ole vielä harjoitelleet, voit itse tai kouluttajan kanssa keskuteltuasi päättää, minkä ALO-luokan tehtävän teet sen sijaan. Voit myös toivoa tiettyjä teemoja harjoiteltaviksi, kerro näistä kouluttajalle etukäteen. 

  Tarjolla on erilaisia treenejä:

  Tilauskurssit

  Kaveriporukat, pentueporukat tai jonkin lajin harrastuskaverit voivat kysyä erilaisia kursseja omalle porukalleen niin arjen taitoihin kuin lajitreeneihinkin liittyen. Toteutumista ei voida taata, mutta katsotaan kalenterista, saammeko tilauskurssin järjestymään. Kurssi voidaan järjestää, jos siihen on osallistujia 3-4 koirakon verran. Yhteys: info (at) heiluvahanta piste fi.

  Tottelevaisuuslajien perustaidot

  Erilaisissa tottelevaisuuslajeissa (toko, rally-toko, PK-lajit) on muutamia taitoja, eli liikkeitä, jotka toistuvat suorituksessa usein. Näitä ovat muun muassa seuraaminen ja sivulletulo. Tällä lyhytkurssilla pääset aloittamaan tottelevaisuuslajien tärkeimpien liikkeiden rakentamisen heti onnistuneesti. Saat myös rally-tokon tai tokon alkeiskursseistamme vielä enemmän irti, kun näiden taitojen opettelu on jo aloitettu.

  Tilaa syöte Kurssit