Rähjäämätön ja arkailematon koira (BAT 2.0) -seminaari

Aika: 6.-7.10.2018
Paikka: Koira- ja Kissakoulu Heiluva Häntä, Helsinki
Luennoija: Miira Hellsten, eläintenkouluttaja AT, YTM, CBATI
Hinta: 39 € sis. kahvitarjoilun
(Huom! Elekieli ja stressi sekä Rähjäämätön ja arkailematon koira BAT2.0 -seminaarit yhteishintaan 70€)

Seminaarista hyötyy jokainen koiranomistaja: niin koiran hankintaa vasta suunnitteleva, pentukoiraa kasvattava kuin myös rähjäherkän, arasti karkuun pinkovan tai helposti ylikiihtyvän eläimen huoltaja tai rescuekoiran hankintaa suunnitteleva.

Seminaarissa käydään läpi erilaisia metodeja kouluttaa koirasta itsevarmaa, itsehillinnän taitavaa pelkäämätöntä koiraa. Pääpaino on amerikkalaisen eläintenkouluttaja Grisha Stewartin kehittämässä Behavior Adjustment Training 2.0 -menetelmässä (BAT 2.0), jolla autetaan niin koiria kuin muitakin eläinlajeja oppimaan itsevarmuutta ja sosiaalisuutta eläimelle turvallisella koulutustavalla. BAT 2.0 -menetelmä sopii myös vetämättä hihnassa –käytöksen treenaamiseen ja pennun tai vaikkapa uuden rescuekoiran siedättämiseen ympäristön häiriöihin kuten ihmisiin, koiriin tai vaikkapa ohikiitäviin autoihin ja pyöriin.

BAT 2.0 -menetelmän tarkoituksena on saada koiralle rauhallisen positiivinen kokemus ympäristön häiriöistä. Menetelmässä käytetään apuna niin eläimen elekielen ja stressitilan tunnistamista, taitavaa, koiraystävällistä pitkän hihnan käyttöä, toiminnallisia vahvisteita sekä tarvittaessa myös ohjaajan taskusta tulevia palkkioita (namit, lelut). Aluksi pyrkimys on järjestettyjen koulutustilanteiden avulla kouluttaa eläintä käyttämään omaa rauhoittavaa elekieltään tehden siitä kannattavaa eläinyksilölle rähisemisen, karkuun luikkimisen tai liian kiihkeästi toisten koirien luo ryntäilyn tilalle. Myöhemmin näitä käytöksiä yleistetään erilaisiin arjen tilanteisiin kuunnellen ja reagoiden eläimen tilantarpeeseen – jotta koira oppii rauhoittavan elekielen kannattavuuden.

Seminaarissa käydään läpi myös koiran elekieltä – tämä kun on pohja kaikenlaiselle koirankoulutukselle. Luennolla näytetään useita videoita menetelmän set up –treeneistä jalkakäytävillä tapahtuviin ohitustilanteisiin etenemiseen asti. Miira Hellsten esittelee seminaarissaan myös syksyllä 2016 Romaniasta adoptoimansa rescuekoiran koulutusprosessia videoklippien avulla.

Suosittelemme osallistujille myös joko Koiran elekieli -luennon tai pitemmän Koiran elekieli ja stressi -seminaarin käymistä.

Luennolle osallistutaan ilman koiraa, ja myös hihnan käyttöä treenataan ilman koiraa.

Koiran kanssa treenaamiseen on mahdollisuus ostaa treenipaikka erikseen. Treenejä varten seminaari pitää olla käyty.

https://www.heiluvahanta.fi/kurssit/bat-20-behaviour-adjustment-training

Seminaarin kouluttaja on Miira Hellsten YTM, eläintenkouluttaja (AT), CBATI. Hän on Suomen ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa sertifioitu Behaviour Adjustment Training 2.0 -kouluttaja (CBATI) ja Heiluva Häntä koira- ja kissakoulun perustaja.

 

Rähjäämätön ja arkailematon (BAT 2.0) koira sekä Koiran elekieli ja stressi -seminaaria järjestetään myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella.
HUOM! Ilmoittautumiset näihin aina tapahtumajärjestäjän kautta

Kouluttajana Miira Hellsten eli Heiluva Häntä koira- ja kissakoulun omistaja, ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja (AT), yhteiskuntatieteiden maisteri (YTM) ja sertifioitu BAT 2.0 -kouluttaja (CBATI)

- 7.-9.4.2018 Kaarinassa, BAT- ja elekieliseminaarit koirakoulu Pawsiteam https://www.pawsiteam.fi/

- 5.-7.5.2018  Harjavallassa (lähellä Poria), koirakoulu Välkyn kanssa yhteistyössä http://www.koirakouluvalkky.fi/
la 5.5.2018 klo 12-18 Koiran elekieli ja stressi
su 6.5. Rähjäämätän ja arkailematon koira BAT 2.0 seminaari klo 10-16
mahdollisuus yksityistreeneihin puoli tuntia per koira sekä su-iltana että ma 7.5., hinta 30e/kerta

- 19-21.5.2018 Mikkelissä, koirakoulu Tatsin järjestämänä http://www.koirapalvelutatsi.fi/
La 19.5. Koiran elekieli ja stressi klo 12-18
su 20.5. Rähjäämätön ja arkailematon koira (BAT 2.0) seminaari klo 10-16
mahdollisuus yksityistreeneihin puoli tuntia per koira sekä su-iltana että ma 21.5., hinta 30e/kerta

- 9.-10.6.2018 Lappeenrannassa, koirakoulu Nuuskun järjestämänä, nuusku.fi. Ohjelmassa lauantaina Koiran elekieli ja stressi klo 12-18 ja sunnuntaina Rähjäämätön ja arkailematon koira (BAT 2.0) koira klo 12-18, lisäksi treenit yksi koira kerrallaan ma ja ti päivällä ja illalla 11.-12.6. Miira pitää koirakoulu Nuuskussa samalla reissulla myös rally-tokotreeni-illat ke ja to 13.-14.6.

Lisäksi Lappeenrannassa paikallisen eläinsuojelyhdistyksen LSEY:n järjestämänä Miiran vetämä Onnellinen kissa -seminaari pe 8.6. klo 18-22

- 18.-20.8. Seinäjoella, koirakoulu Fiiliksen järjestämänä, www.koirakoulufiilis.com. Lauantaina Koiran elekieli ja stressi -seminaari klo 12-18 ja sunnuntaina Rähjäämätön ja arkailematon koira (BAT 2.0) -seminaari klo 10-16. Sunnuntaina treenit kahdelle koirakolle seminaarin jälkeen ja maanantaina 21.8. treenit kahdeksalle koirakolle klo 12.30-20.30 välisenä aikana. 

- 25.-26.8.2018 Oulussa Oulun kesäyliopiston järjestämänä sekä Koiran elekieli ja stressi (lauantai) että Rähjäämätön ja arkailematon (BAT 2.0) koira (sunnuntai) plus treenit yksi koira kerrallaan ma - to 27.-30.8. päivä- tai ilta-aikaan. Miira luennoi Oulussa samalla reissulla myös Onnellinen kissa -seminaarin pe 24.8. myöskin Oulun kesäyliopiston järjestämänä. Lisätiedot http://www.pohjois-pohjanmaankesayliopisto.fi/fi/oulu/ 

- 8.-9.9.2018 Onni Dog -tapahtumassa Himos, Jämsä, http://onnidog.fi/, tulossa kolmen tunnin mittaiset luennot BAT 2.0-metodista ja Koiran elekieli ja stressi -aiheesta.

- 13.-15.10.2018 Kajaanissa, koulutuspalvelut Noora Heikkisen järjestämänä, http://noorankoulutuspalvelut.blogspot.fi/  Koiran elekieli ja stressi -luento klo 12-18 lauantaina ja sunnuntaina Rähjäämätön ja arkailematon koira (BAT 2.0) -seminaari klo 10-16 ja maanantaina 15.10. koiratreenejä yksi koira kerrallaan BAT 2.0-metodilla.

- 17.-18.11.2018 Kuopiossa, järjestäjänä Sawon Wainu ry, https://www.facebook.com/SawonWainuRy Koiran elekieli ja stressi lauantaina sekä Rähjäämätön ja arkailematon koira (BAT 2.0) -seminaari sunnuntaina.

 

Haluatko seminaarin omalle paikkakunnallesi/omaan koirakouluusi? Ota yhteyttä miira@heiluvahanta.fi