Rähjäämätön ja arkailematon koira (BAT 2.0) -seminaari

Aika: 17.2.2019
Paikka: Koira- ja Kissakoulu Heiluva Häntä, Helsinki
Luennoija: Miira Hellsten, eläintenkouluttaja AT, YTM, CBATI
Hinta: 39 €
Huom! 16.2. Elekieli ja stressi sekä 17.2. Rähjäämätön ja arkailematon koira BAT2.0 -seminaarit yhteishintaan 70€ - Suosittelemme kuuntelemaan molemmat pakettina, sillä sunnuntainkin luentopaketti nojaa elekielen ymmärtämiseen. Elekielen ymmärtäminen puolestaan on pohja kaikelle koiran kouluttamiselle ja muun muassa kipujen tai stressin huomaamiselle.
Lue tästä lauantain 16.2. Elekieli ja stressi -seminaarin sisältö

Seminaarista hyötyy jokainen koiranomistaja: niin koiran hankintaa vasta suunnitteleva, pentukoiraa kasvattava kuin myös rähjäherkän, arasti karkuun pinkovan tai helposti ylikiihtyvän eläimen huoltaja tai uudelleensijoitetun koiran hoitaja.

Seminaarissa käydään läpi erilaisia metodeja kouluttaa koirasta itsevarmaa, itsehillinnän taitavaa, pelkäämätöntä koiraa. Pääpaino on amerikkalaisen eläintenkouluttaja Grisha Stewartin kehittämässä Behavior Adjustment Training 2.0 -menetelmässä (BAT 2.0), jolla autetaan niin koiria kuin muitakin eläinlajeja oppimaan itsevarmuutta ja sosiaalisuutta eläimelle turvallisella koulutustavalla. BAT 2.0 -menetelmä sopii myös vetämättä hihnassa -käytöksen treenaamiseen ja pennun tai vaikkapa uuden rescuekoiran siedättämiseen ympäristön häiriöihin kuten ihmisiin, koiriin tai vaikkapa ohikiitäviin autoihin, pyöriin tai erilaisiin ympäristöihin ja hoitotoimiin. Menetelmän avulla koira oppii ohittamaan ja olemaan lähellä häiriöitä ja toisaalta sen avulla voidaan hankkia koiralle uusia ystäviäkin. Erityisen hyvin se sopii myös koirille, joilla eivät ruokapalkkiot vielä toimi vaikkapa ulkona lainkaan - BAT 2.0:ssa palkkioina ovat muun muassa eläimen elekielen ja tilantarpeen huomioiminen, virikkeellinen ympäristö ja ärsykkeiltä saatava ystävällinen palaute. Tarvittaessa toki yhdistetään myös ruoka-, leikki ja muita erilaisia sosiaalisia palkkioita kuten omaan turvapaikkaan pääseminen. BAT 2.0 on elämäntapa, ei vain koulutusmetodi eli tapa elää arkea koiran tarpeita ja elekieltä kuunnellen.

BAT 2.0 -menetelmän Behavior Adjustment Training 2.0)  tarkoituksena on saada koiralle rauhallisen positiivinen kokemus ympäristön häiriöistä. Tavoite on, että koira oppii hakemaan rauhallisella elekielellä informaatiota ärsykkeistä rähjäämisen, karkuun luikkimisen tai turhautumiskiljumisten sijaan ja tilanteista riippuen hankkimaan näin ystäviäkin itselleen tai ohittamaan kohteliaalla elekielellä muut. Menetelmä sopii myös hoitotoimia, käsittelyä pelkääville tai niistä kierroksille meneville koirille. BAT 2.0 -tekniikan avulla voidaan sosiaalistaa pentua maailman ärsykkeisiin ja ohjata sitä oppimaan kohteliasta elekieltä eli tekniikasta hyötyvät kaikenlaisten koirien - ja muidenkin eläinlajien kuten kissojen tai hevosten - hoitajat. Menetelmä sopii erityisen hyvin myös uudelleen sijoitetuille eläimille.

Menetelmässä käytetään apuna niin eläimen elekielen ja stressitilan tunnistamista, taitavaa, koiraystävällistä pitkän /turvallisuus huomioiden lyhennetyn hihnan käyttöä, toiminnallisia vahvisteita kuten eläimen tilan tarpeen huomioimista sekä tarvittaessa myös ohjaajan taskusta tulevia palkkioita (namit, lelut). Aluksi pyrkimys on järjestettyjen koulutustilanteiden avulla kouluttaa eläintä käyttämään omaa rauhoittavaa elekieltä ja toisaalta huomioida koko ajan arjen tilanteissa samaa tekniikkaa yksilöllisesti eläin ja sen tarpeet huomioiden. Edistymisen myötä näitä käytöksiä yleistetään erilaisiin arjen tilanteisiin.

Seminaarissa käydään läpi myös koiran elekieltä – tämä kun on pohja kaikenlaiselle koirankoulutukselle. Luennolla näytetään useita videoita menetelmän set up -treeneistä jalkakäytävillä tapahtuviin ohitustilanteisiin etenemiseen asti. Miira Hellsten esittelee seminaarissaan myös syksyllä 2016 Romaniasta adoptoimansa rescuekoiran koulutusprosessia videoklippien avulla. Luennolla on paljon videoita ja valokuvia menetelmiä havainnollistamaan.

Suosittelemme osallistujille myös joko Koiran elekieli -luennon tai pitemmän Koiran elekieli ja stressi -seminaarin käymistä.

Luennolle osallistutaan ilman koiraa, ja myös hihnan käyttöä treenataan ilman koiraa.

Koiran kanssa treenaamiseen on mahdollisuus ostaa treenipaikka erikseen. Treenejä varten seminaari pitää olla käyty.

https://www.heiluvahanta.fi/kurssit/bat-20-behaviour-adjustment-training

Seminaarin kouluttaja on Miira Hellsten YTM, eläintenkouluttaja (AT), CBATI. Hän on Suomen ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa sertifioitu Behaviour Adjustment Training 2.0 -kouluttaja (CBATI) ja Heiluva Häntä koira- ja kissakoulun perustaja.

 

Rähjäämätön ja arkailematon (BAT 2.0) koira sekä Koiran elekieli ja stressi -seminaaria järjestetään myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella.
HUOM! Ilmoittautumiset näihin aina tapahtumajärjestäjän kautta. 
Kouluttajana toimii Miira Hellsten eli Heiluva Häntä koira- ja kissakoulun omistaja, ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja (AT), yhteiskuntatieteiden maisteri (YTM) ja sertifioitu BAT 2.0 -kouluttaja (CBATI)

- 17.-18.11.2018 Kuopiossa, järjestäjänä Sawon Wainu ry, https://www.facebook.com/SawonWainuRy Koiran elekieli ja stressi lauantaina sekä Rähjäämätön ja arkailematon koira (BAT 2.0) -seminaari sunnuntaina.

- 26.-29.4.2019 Jyväskylässä, Keski-Suomen Kennelkerho ry:n järjestämänä, http://www.kskennelkerho.com/

- 4.-5.5.2019 Kaarinassa, Turun vieressä, järjestäjänä Pawsiteam, https://www.pawsiteam.fi/

- 18.-19.5.2019 Ylivieskassa, Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto/Ylivieskan toimipaikka

- 8.-9.6. Oulussa ja treenejä seuraavina arkipäivinä, järjestäjänä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto/Oulun toimipiste

  

Jos haluat seminaarin omalle paikkakunnallesi, ota yhteyttä Miiraan miira at heiluvahanta piste fi. Seminaaria varten tarvitaan paikkakunnalta yhteistyötaho käytännän organisointiin ja häiriökoirien ja -ihmisten hankkimiseen eli usein yhteistyötahoja ovat koirakoulut tai kesäyliopistot.

MENNEET SEMINAARIT vuonna (seminaaria on pidetty eri puolilla Suomea Rovaniemeä myöten vuodesta 2014 lähtien):

- 7.-9.4.2018 Kaarinassa, BAT- ja elekieliseminaarit koirakoulu Pawsiteam https://www.pawsiteam.fi/
- 5.-7.5.2018  Harjavallassa (lähellä Poria), koirakoulu Välkyn kanssa yhteistyössä http://www.koirakouluvalkky.fi/
- 19-21.5.2018 Mikkelissä, koirakoulu Tatsin järjestämänä http://www.koirapalvelutatsi.fi/
- 9.-10.6.2018 Lappeenrannassa, koirakoulu Nuuskun järjestämänä, nuusku.fi.
- 18.-20.8. Seinäjoella, koirakoulu Fiiliksen järjestämänä, www.koirakoulufiilis.com.
- 25.-26.8.2018 Oulussa Oulun kesäyliopiston järjestämänä
- 8.-9.9.2018 Onni Dog -tapahtumassa Himos, Jämsä, http://onnidog.fi/