Pentukurssi

Tämän kurssin sisällöistä on tarjolla itseopiskeluun sopiva verkkokurssi:

Arjen taitojen verkkokurssi >>

Kurssien tueksi on mahdollista ja tilata kouluttajilta henkilökohtaista ohjausta etäopetuksena.

Kursseja sekä Helsingissä että Porvoossa, tarkista kurssipaikka ennen ostosta.

Hyvien käytöstapojen oppiminen ja koiran sosiaalistaminen on tärkeää aloittaa heti, kun pentu tulee uuteen kotiinsa. Jo opittuja tapoja on hankalampaa opettaa pois, kuin opettaa heti halutuille tavoille. Koiran sosiaalistamisessa puolestaan ensimmäiset kuukaudet ovat korvaamattoman tärkeää aikaa.
Pentukurssillamme treenaamme palkitsevasti kontaktia huoltajaan ja erilaisia arjen taitoja katsekontaktista, luoksetulosta, käsittelystä ja hihnakäytöksestä lähtien. Pennulle koulutetaan, että maailman mukavat asiat saa kontaktin kautta eikä karkailemalla ja vetämällä.

Ensimmäiset kolme ja puoli kuukautta ovat kaikkein tärkeintä aikaa koiran sosiaalistumiselle, että se oppii muut ihmiset, koirat, kissat, kulkuneuvot, kävelypinnat sekä erilaiset ohitettavat asiat ja äänet mukaviksi, normaaleiksi asioiksi. Siksi pentukursseillemme voi tulla myös rokottamattoman, alle kolmikuisen pentukoiran kanssa: pennulla on silti vielä emolta saamiaan vasta-aineita elimistössään rokotusten saamiseen asti. Suomessakin on yleistynyt varhaisrokottaminen 7-9 viikon iässä, ja toinen rokotus (kolmoisrokote, kennelyskä ja rabies) voidaan antaa pennulle normaalisti 12 vk iässä. 

Esimerkiksi Animal Veterinary Society of Animal Behavior -yhdistys suosittelee aloittamaan pentukurssin jo 7-8 viikon ikäisen pennun kanssa.

Kenelle kurssi on tarkoitettu?

Pentukurssi on tarkoitettu noin 2-⁠5 kk ikäisille pennuille ja heidän koko ihmisperheelleen (lapset voivat tulla mukaan iän ja keskittymiskyvyn mukaan)
Nuori pentu voi osallistua kurssilla jo ennen rokotuksia, kunhan pentu saa rokotukset suositellussa aikataulussa.

HUOM. 5-12 kk + aikuisille ja vanhoille koirille käy ensimmäiseksi kurssiksi mm. Kiva Koirakansalainen -kurssi.

Suositeltavat esitiedot:

  • Eläin oppii? -luento (noin 3t)  (sisältyy hintaan)
  • Koiran elekieli -luento (noin 4t)  (sisältyy hintaan)
    Kursseihin sisältyviin luentoihin laitamme katseluoikeuksia pääsääntöisesti perjantaisin (kurssin ostamispäivämäärien mukaan) ja lähetämme siitä erillisen ohjesähköpostin.

Mitä kurssi pääpiirteittään sisältää?

  • Henkilökohtaisia koulutusohjeita
  • Max 5 koiraa/kurssi
  • Oma pentukansio - artikkelikokoelma ja harjoituksia pennun koulutukseen ja sosiaalistamiseen
  • Motivaation ja kontaktin rakentamista huoltajaan
  • Oikea-aikaisen palkitsemisen oppimista erilaisilla palkkioilla ja leluleikin pelisääntöjä
  • Luopumista, luoksetuloa, hihnakäytöstä, rauhassa katsomista, häiriöiden sietämistä ja käsittelyharjoituksia sekä muita elämän perustaitoja