Osallistava käsittely

Aiheuttavatko kynsienleikkuu, korvien puhdistaminen, hampaiden harjaus tai muut hoitotoimenpiteet pään vaivaa ja huonoa mieltä? Luikkiiko koirasi tiehensä nähdessään kynsisakset tai harjan? Haluaisitko hoitohetkien olevan pakkopullan sijaan yhteistä ja rentoa tekemistä, joka tukee koirasi hyvinvointia sekä teidän välistä suhdetta? Tule mukaan osallistavan käsittelyn kurssille!

Osallistava tai omaehtoinen käsittely perustuu aidon valinnan vapauden tarjoamiseen eläimelle, jonka myötä sen kokema stressi käsittelytilanteissa vähenee, vuorovaikutus omistajan kanssa paranee sekä kokonaisvaltainen hyvinvointi lisääntyy. Tällä kurssilla lähdemme opettelemaan jokaiselle koirakolle sopivaa hoitotoimenpidettä ja siihen yhdistettäviä startti- ja stoppinappuloita, joiden avulla koira kommunikoi joko tarpeestaan saada taukoa harjoittelun aikana tai vaihtoehtoisesti valmiudestaan jatkaa käsittelytilannetta. Tämä hallinnan tunne on avainasemassa onnistuneisiin ja iloisiin hoitotoimenpiteisiin, joihin koiraa ei tarvitse puoliväkisin pakottaa tai houkutella mukaan. Systemaattisen vastaehdollistamisen, eläimen elekielen tulkitsemisen, startti- ja stoppinappuloiden sekä käsittelyn välissä tapahtuvan palauttavan tekemisen avulla käsittelytilanteista saadaan rakennettua aidosti koiralähtöisiä hetkiä, joihin se haluaa osallistua.

Koirakkokohtaisten hoitotoimenpiteiden lisäksi kurssilla harjoitellaan myös kuonokopan, kaulurin, valjaiden/kaulapannan sekä vaatteiden pukemista ja muita tukitaitoja, joiden avulla koiraa voi auttaa rentoutumaan jännittävissä tilanteissa esimerkiksi eläinlääkärillä tai trimmaajalla.

Kurssiin kuuluu 4 tai 5 koulutuskertaa.