Kouluttajatiedot

Ulla

Peltonen

Suoritin eläintenkouluttajan ammattitutkinnon Taitotalossa syksyllä 2023 ja olen siitä lähtien toiminut täyspäiväisenä eläinalan ammattilaisena kouluttaen ryhmäkoulutuksena mm. pentu- ja arjentaitojen kursseja sekä rally-tokoa (kaikki luokat) ja tokon alempia luokkia. Tarjoan myös yksityiskoulutusta.

Kouluttajakokemusta minulla on vuodesta 2016, jolloin aloitin kouluttamisen seuratasolla ja hieman myöhemmin myös Helsingin kennelpiirin tokojaoksessa. Osaamistani olen kehittänyt osallistumalla seminaareihin ja luennoille aina tilaisuuden tullen. Olen myös suorittanut seuraavat SPKL:n kurssit:

  • Arkitottelevaisuuskoulutusohjaaja 2016
  • Rally-tokokoulutusohjaaja 2018
  • Kilpatottelevaisuuskoulutusohjaaja 2019
  • Rallytokokoetoimitsija 2022
  • Eettinen koulutus 2024


Omakohtaista kokemusta minulla on erityyppisistä koirista. Lapsuudenkodissani oli cockerspanieli ja itselläni on ollut belgianpaimenkoira, dalmatialainen ja nykyiset kaksi länsigöötanmaanpystykorvaa sekä tuoreimpana tulokkaana pieniamerikanpaimenkoira, jonka kanssa reaktiivisen koiran haasteet ovat tulleet lähelle sydäntä. Kissat, sekä niiden ja koirien välinen arki on myös tuttua vuosikymmenten ajalta.

Kisakokemusta omaan toisen gööttini kanssa rally-tokosta, jossa olen kisannut kanssa mestariluokassa saavuttaen RTK4 koulutustunnuksen, sekä tokon alokasluokasta, josta meillä on kaksi ykköstulosta.

Huomioin koulutettavat koirat ja ohjaajat yksilöinä. Autan haasteidenne ratkomisessa ja ohjaan kohti tavoitteidenne saavuttamista positiivisen vahvistamisen keinoin. Minulle on tärkeää vahvistaa koirakon välistä yhteistyötä ja ennen kaikkea toivon, että nautitte koulutusmatkasta yhdessä koirasi kanssa.

Kuva: Koirakoulu Hyvä/Johanna Perez