Noseworkin ilmaisukurssi

Työkoirien kouluttamisessa edetään yleensä niin, että koulutetaan ensin harjoitushajulla koiralle ilmaisukäytös vahvaksi ja harjoitushajun kautta koulutetaan myös vaikeampia etsinnän osia. Noseworkissa suosittelemme tätä koiralle ensimmäiseksi nosework-kurssiksi, jos tiedät haluavasi kokeisiin ja sinulla on jo koulutustaitoja hallussasi esimerkiksi peruskurssiemme kautta kuten palkkiomerkin oikea-aikainen käyttö. Ilmaisukurssilta voite edetä Etsintäkurssille tai jatkokurssille tai voit tulla Ilmaisukurssille käytyäsi ensin Etsintäkurssin tai pentujen Nosework-kurssin tai tarvitset muuten vain hiomista ilmaisuun tai uuden ilmaisukäytöksen kouluttamista.

Tämän polun voi valita jo noin 4kk ikäisen pennun kanssa tai aivan vanhuskoirankin kanssa. Kurssilla ehkäisemme ja koulutamme, ettei ilmaisuun tule roskakäytöksiä mukaan ja että etsintä huipentuu koiran mielessä superkivaan ja selkeään asiaan eli koulutettuun ilmaisukäytökseen. Tälle kurssille voi tulla myös jatkokurssina, vaikka olisi ensin aloitettu Etsintä edellä -nosework-kurssin kautta tai Pentunosework-kurssin kautta. Otathan kurssille mukaan kankaisen koirien virikepallon tai kong-lelun tai pienen namirasian tai kaikki nämä, jos koulutat kurssilla ilmaisua uutena käytöksenä.

Kurssiin kuuluu:

  • Noseworkin perusteet -verkkoluento ja Eläin oppii -verkkoluento
  • Viisi tai kuusi treenikertaa, joissa harjoitukset yksi koira kerrallaan. Pienryhmän muut yhteensä max neljä koiraa odottavat vuoroaan joko ulkona autossa tai sisällä sermien takana tai treeniryhmä saatetaan jakaa ajallisesti ja osallistumäärältään kahtia tarvittaessa.