Kouluttajatiedot

Katriina

Tiira

Katriina Tiira on FT, biologi, ja eläinten käyttäytymistutkija. Katriina Tiiralla on lähes 20v kokemus eläinten käyttäytymisen tutkijana Helsingin yliopistossa. Viimeiset seitsemän vuotta Katriina on tutkinut koirien käyttäytymistä ja tehnyt useita tieteellisiä julkaisuja mm. koirien pelokkuuteen tai stereotyyppiseen käytökseen vaikuttavista ympäristötekijöistä. Katriina väitteli filosofian tohtoriksi 2001 Helsingin yliopistosta aiheesta “Integrated analysis of aggression in salmonids”, jonka jälkeen hän jatkoi Suomen Akatemian tutkijatohtorina Helsingin yliopistossa. Vuosina 2008-2015 Katriina toimi post doc tutkija Prof Hannes Lohen Koiragenetiikan tutkimusryhmässä (http://www.koirangeenit.fi/), tutkien koirien käyttäytymistä ja käyttäytymisen geenitaustaa.

Katriina on toiminut vuodesta 2001 Invalidiliitto ry:n (http://www.invalidiliitto.fi/portal/fi/toiminta/avustajakoirat/) avustajakoirien luonnetesti ja käyttöönottotestituomarina, sekä vuodesta 2012 Koirat Kasvatus- ja Kuntoutustyössä ry:n (http://www.kasvatus-kuntoutuskoirat.fi/kasvatus- ja-kuntoutustyo/) soveltuvuuskoe- ja työnäyttötuomarina.

Koulutus ja kilpailukokemusta löytyy omien koirien kanssa vuodesta 1984 alkaen mm. PK haku, jälki, TOKO, NOME-B ja WT – paras tulos taitaa olla vuosien takaa (1997) PK SM HAKU pronssi suursnautseri uros Konstan kanssa. Katriinalla on ollut useita erirotuisia koiria, suursnautsereita useampia, labradori, sileäkarvainen noutaja, cockerspanieli sekäsekarotuinen. Tällä hetkellä kotoa löytyy metsästyslinjainen labradori sekä cockerspanieli.