Kouluttajatiedot

Sari

Hilli

Eläimet, etenkin koirat, sekä niiden käyttäytyminen ja oppiminen ovat aina kiinnostaneet minua. Varsinaisen sysäyksen eläinalan suuntaan sain noin seitsemän vuotta sitten, kun omat eväät eivät enää riittäneetkään terveyshuolien myötä haastavaksi muotoutuneen koirayksilön kanssa elämiseen ja vaihtoehtoina olivat joko koirasta luopuminen tai itsensä ja osaamisensa kehittäminen. 

Valitsin jälkimmäisen. 

Pääsin toteuttamaan pitkäaikaisen haaveeni aloittaessani eläintenkouluttajan (AT) opinnot syksyllä 2022. Heiluvan Hännän tiimiin liityin 2023 vuoden alussa. Ennen ammattitutkinto-opintoja olen suorittanut Suomen Eläinkoulutuskeskuksella ensin perusopinnot ja niiden lisäksi sekä hajutyöskentelyn- (kohdehajuna kong) että ongelmakoirakouluttajan syventävät opinnot. Edellämainittujen lisäksi olen suorittanut myös ulkomaisia kouluttajakoulutuksia ja kurssikokonaisuuksia (mm. Absolute Dogs, Illis ABC). Opintojen ohella pyrin myös jatkuvasti kehittämään itseäni ja osaamistani tutustumalla uteliaasti uuteen, tutkittuun tietoon eläinten käyttäytymiseen ja kouluttamiseen liittyen.

Hajutyöskentely eri muotoineen on vienyt sydämeni jo vuosia sitten, kun aloitin metsäjälki-harrastuksen ensimmäisen koirani kanssa. Myös täällä Heiluvalla Hännällä keskityn pääasiassa hajutyöskentelyyn, enimmäkseen noseworkin parissa.

Tällä hetkellä kotoani löytyy reilu 7-vuotias pitkäkarvainen saksanpaimenkoira, jonka kanssa harrastan säännöllisen epäsäännöllisesti Mantrailingia ja opettelemme parhaillaan arjen lomassa uutta ilmaisua noseworkkia varten. 

Kouluttajana pyrin kohtaamaan jokaisen koirakon yksilönä ja löytämään juuri sinulle ja koirallesi sopivan tavan edetä kohti tavoitteitanne, rennosti, mutta määrätietoisesti. Olkoon tavoitteenne sitten kokeisiin osallistuminen tai iloinen yhdessä tekeminen, jokainen matka on minulle kouluttajana yhtä arvokas.